Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

Ανήλικος πουλούσε ηρωίνη στο Ηράκλειο

Μοίραζαν δόσεις θανάτου στα στέκια του Ηρακλείου το τελευταίο χρονικό διάστημα με θράσος και τσαμπουκά.
Και όμως ήταν νεαροί σε ηλικία, με τον ένα μάλιστα ν
α είναι μόλις 16 χρονών.

Πρόκειται για το δεύτερο ανήλικο που συλλαμβάνεται μέσα σε 24 ώρες να παρανομεί, μετά από τη σύλληψη του μόλις 13 χρονών αγοριού, το οποίο συνελήφθη χθες, ως μέλος της συμμορίας των πορτοφολάδων.

Δύο νεαρά παιδιά από την Αλβανία, συνελήφθησαν χθες από την αστυνομία, την ώρα που ετοιμάζονταν να διοχετεύσουν στην… αγορά, πολλές δόσεις ηρωίνης.
Η παρακολούθηση των ανδρών της Δίωξης Ναρκωτικών, που ήταν μεν διακριτική, αλλά τις τελευταίες ημέρες είχε γίνει πιο συστηματική, έφερε τελικά αποτέλεσμα.

Οι δύο έμποροι, ηλικίας 24 και 16 ετών, εντοπίστηκαν στην περιοχή του ΠΑΓΝΗ, προσπαθώντας προφανώς να μεταφέρουν την ηρωίνη στα στέκια της πόλης. Οι δύο νέοι, την ώρα που τους πλησίαζαν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να διαφύγουν της σύλληψης, πετώντας μάλιστα τις 20 συσκευασίες ηρωίνης που είχαν πάνω τους. Οι αστυνομικοί όμως κατάφεραν να εντοπίσουν τις δόσεις και μετά από μικρή καταδίωξη, να συλλάβουν τους δύο Αλβανούς.


Από τη σωματική έρευνα βρέθηκαν επίσης και τρία κινητά τηλέφωνα, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Το συνολικό βάρος της ηρωίνης ήταν 5,64 γραμμάρια. Αυτό που ανησυχεί τις διωκτικές αρχές είναι ότι οι δύο συλληφθέντες δεν έχουν απασχολήσει ξανά στο παρελθόν, κάτι που σημαίνει ότι νέο αίμα, συνεχίζει να εισχωρεί στο χώρο της εμπορίας ναρκωτικών.


Η υπόθεση της αντιμετώπισης των διακινητών των ουσιών του θανάτου, δεν ήταν ποτέ εύκολη. Σήμερα όμως φαίνεται πως είναι περισσότερο δύσκολη από ποτέ, κάτι άλλωστε που μαρτυρούν, τα ίδια τα γεγονότα.

Η προσπάθεια των αστυνομικών υπηρεσιών και των ανδρών τους είναι τεράστια, με αποτελέσματα πολύ σημαντικά. Και όμως το φαινόμενο της εμπορίας των ναρκωτικών δείχνει να είναι σε έξαρση.


Εφημερίδα Τόλμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου