Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Καταδίκη του αστυνομικού για την δωροδοκία

Ποινή φυλάκισης τριών ετών επέβαλε χθες το αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου στον 36χρονο αστυνομικό του ΤΑΕ Ηρακλείου που κατηγορούνταν για παθητική δωροδοκία κατ’ εξακολούθηση.
Η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της καταβολής εγγύησης 4 χιλιάδων ευρώ.


Σύμφωνα με το δικηγόρο του 36χρονου αστυνομικού κ. Αντ Δαμανάκη, ο καταγγέλλων χρωστούσε τα χρήματα (4 χιλιάδες ευρώ) τα οποία είχε στην κατοχή του ο πελάτης του όταν συνελήφθη από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο αστυνομ
ικός που με εντολή του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ τέθηκε σε διαθεσιμότητα, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων με προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
Η σύλληψη του έγινε μετά από καταγγελία 47χρονου πολίτη σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν τέσσερις καταδικαστικές αποφάσεις για απάτη και υπεξαίρεση.
Ο πολίτης και ο αστυνομικός υπήρξαν φίλοι στο παρελθόν.

Αυτό ωστόσο δεν απέτρεψε τον ένστολο, με βάση την καταγγελία, να αποσπάσει από τον 47χρονο το χρηματικό ποσό των 40000 ευρώ για να μην τον συλλάβει.

Ο αστυνομικός αρνείται τις κατηγορίες και ισχυρίζεται ότι είναι αθώος
«Είναι μία υπόθεση για την οποία κάναμε έφεση και στο Εφετείο θα αποδείξουμε ότι ο πελάτης μου είναι αθώος» δήλωσε ο κ. Δαμανάκης.

Εφημερίδα ''Πατρίς''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου