Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

Πρωτοβουλία της Νομαρχίας Χανίων για επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα

Την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, ζητά η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων που αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, προτείνοντας σε όλες τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις της χώρας να υιοθετήσουν ένα κοινό κείμενο - αίτημα για επιστροφή των Μαρμάρων.

Το θέμα θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβούλιου Χανίων, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αντινομάρχης Φωτεινή Παπαμαρκάκη.
Οπως είπε, στόχος είναι να προωθηθεί το αίτημα
μέσω όλων των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων της χώρας, "και σύσσωμη η δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση να μπορεί να εκφράσει το αίτημα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο".

Σύμφωνα με το σκεπτικό που αναπτύσσεται στο σχετικό αίτημα, σήμερα δεν υπάρχουν λόγοι για τους οποίους τα Γλυπτά δεν πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα, ενώ για την υποστήριξη του αιτήματος το θέμα θα τεθεί και στην ΕΝΑΕ.
Όπως είπε η κ. Παπαμαρκάκη, η οποία είναι η εισηγήτρια του θέματος, το αίτημα όταν πάρει την τελική του μορφή, μέσω του υπουργείου Εξωτερικών, θα κατατεθεί και στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και στη βρετανική κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου