Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

Ταμίας συνέλαβε τον ληστή και ...απολύθηκε !

Ένας ταμίας ιδιωτικής τράπεζας στο Σιάτλ έχασε τη δουλειά του επειδή κατεδίωξε, συνέλαβε και κράτησε ...όμηρο τον επίδοξο ληστή του υποκαταστήματος όπου εργαζόταν.
Ο υπέρ - φιλότιμος υπάλληλος (ονόματι Τζιμ Νίκολσον, ετών 30) βρισκόταν την περασμένη Τρίτη πίσω από το γκισέ όταν είδε έναν άνδρα με σκούφο, γυαλιά και μαύρα ρούχα να βάζει πάνω στο μάρμαρο την τσάντα που έφερε στην πλάτη του και να τού ζητάει να βάλει μέσα "όλα τα λεφτά

Ο Νίκολσον δεν τά 'χασε. Αντίθετα, άρπαξε την τσάντα, την πέταξε στο πάτωμα και χίμηξε εναντίον του ληστή προκαλώντας μάλιστα να του δείξει το όπλο του.

Ακολούθησε κυνηγητό και πολλά τετράγωνα παρακάτω ο ταμίας έπιασε τελικά τον παρ' ολίγον ληστή και τον κράτησε ακινητοποιημένο ώσπου να φθάσει η αστυνομία.

Δύο μέρες μετά, ο Νίκολσον απολύθηκε, χωρίς η εκπρόσωπος της Τράπεζας (Key Bank) να κάνει το παραμικρό σχόλιο για την πράξη του ταμία. Η εξήγηση είναι βεβαίως γνωστή , τουλάχιστον στις ΗΠΑ: Η αστυνομία και το FBI αποθαρρύνουν τέτοιους ηρωϊσμούς. Οι ταμίες και οι υπάλληλοι των τραπεζών εκπαιδεύονται να οδηγούν τους ληστές έξω από την πόρτα όσο το δυνατόν γρηγορότερα μετά τη ληστεία, να αποφεύγουν την αντιπαράθεση και να μην κλιμακώνουν την ένταση προκειμένου να σώσουν λεφτά που άλλωστε είναι ασφαλισμένα από το κράτος.

Ο Νίκολσον δήλωσε ότι κατανοεί τους λόγους για τους οποίους απολύθηκε: "Ξέρω ότι όταν είμαστε αντιμέτωποι με έναν ληστή πρέπει να υπακούμε παρά να βάλουμε σε κίνδυνο τη ζωή άλλων πελατών. Το ένστικτό μου όμως με οδήγησε να τον κυνηγήσω", είπε ο ταμίας που αποκάλυψε ότι στο παρελθόν εργαζόμενος ων σε σούπερμάρκετ συνήθιζε και πάλι να καταδιώκει όσους έβλεπε να κλέβουν.

"Είναι κάτι που σχεδόν το προσδοκώ να συμβεί. Είναι συναρπαστικό και είμαι εξαρτημένος από την ένταση της αδρεναλίνης" ομολόγησε ο -άνεργος πλέον- σούπερ διώκτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου