Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

Ξυλοδαρμός μέχρι θανάτου Κινέζου εφήβου λόγω εξάρτησης στο Ίντερνετ

Ένας έφηβος στην Κίνα πέθανε στο ίδρυμα κοινωνικής αποκατάστασης στη νότια Κίνα, στο οποίο τον έστειλαν οι γονείς του για να αντιμετωπίσει την εξάρτηση του από το Ίντερνετ, όταν οι επιτηρητές του τον έδειραν μέχρι θανάτου.
Οι τρεις επιτηρητές που θεωρείται ότι έδειραν τον Ντενγκ Σενσάν, 16 ετών, συνελήφθησαν μετά το θάνατο του αγοριού, όπως ανέφερε ο πατέρας του, Ντενγκ Φέι.

Αξιωματούχος της αστυνομίας στην Νανίγκ, δήλωσε ότι η υπόθεση ερευνάται από τις αρχές.
Ο Ντενγκ Φέι δήλωσε ότι πλήρωσε περίπου 1.000 δολάρια για να βάλει τον γιο του στο Στρατόπεδο Εκπαίδευσης της Γκουάνγκσι Τσιχουάνγκ, προκειμένου να αντιμετωπίσει την εξάρτηση του στο Ίντερνετ.
Αντίθετα ωστόσο, το αγόρι τοποθετήθηκε σε απομόνωση λίγο μετά την άφιξη του και στη συνέχεια χτυπήθηκε μέχρι θανάτου από τους επιτηρητές του, επειδή δεν έτρεχε γρήγορα. «Ο γιος μου ήταν υγιής και δεν ήταν εγκληματίας. Απλά είχε εξάρτηση από το Ίντερνετ όταν τον άφησα στις εγκαταστάσεις», αναφέρει ο Ντενγκ Φέι στην κατάθεση του. «Είναι απίστευτο ότι ο γιος μας χτυπήθηκε μέχρι θανάτου»

.
Η Κίνα έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό χρηστών Ίντερνετ, που φτάνουν τα 338 εκατομμύρια. Περισσότεροι από δέκα εκατομμύρια έφηβοι θεωρείται ότι είναι εξαρτημένοι στο Ίντερνετ, σύμφωνα με δημοσίευμα κινεζικής εφημερίδας.

Υπάρχει διαφωνία σχετικά με τους τρόπους θεραπείας της εξάρτησης από το Ίντερνετ αλλά και τη διάγνωση της. Τον περασμένο μήνα, το υπουργείο Υγείας απαγόρευσε το ηλεκτροσόκ ως τρόπο θεραπείας, σύμφωνα με την εφημερίδα.


Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου