Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

Σε ώρα εργασίας:Επισκέψεις υψηλόβαθμων στελεχών σε πορνογραφικούς ιστότοπους.

Πειθαρχικά μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ κατά δύο υψηλόβαθμων και εξαιρετικά καλά αμειβόμενων στελεχών της δημόσιας διοίκησης τα οποία, μετά από έρευνα που έγινε, αποδείχτηκε ότι κατανάλωναν το μεγαλύτερο μέρος του εργασιακού τους χρόνου αλλά και υπερωρίες, σε επισκέψεις σε πορνογραφικούς ιστότοπους.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Standard, στη μία περίπτωση, ένας αναπληρωτής διευθυντής τμήματος με μηνιαίο εισόδημα 120.000 δολαρίων Χονγκ Κονγκ (10.750 ευρώ), κατηγορείται ότι δαπανούσε το 75% του ημερήσιου εργασιακού του χρόνου σε πορνογραφικούς ιστότοπους, ενώ στην άλλη περίπτωση, ανώτατος υπάλληλος με εισόδημα 100.000 δολαρίων Χονγκ Κονγκ το μήνα (9.000 ευρώ) ισχυρίστηκε ότι έκανε υπερωρίες την ώρα που επισκεπτόταν ιστότοπους με πορνογραφικό υλικό.

Και οι δύο υπάλληλοι εργάζονται στο Υπουργείο Περιβαλλοντικής Προστασίας, το οποίο όμως αρνήθηκε τόσο να τους κατονομάσει, όσο και να σχολιάσει το θέμα.

Ο πρώτος αξιωματούχος είπε στους προϊσταμένους του ότι έχει ιατρικό πιστοποιητικό που δείχνει ότι υποφέρει από πίεση στην εργασία και είναι σε άδεια από τότε που ξεκίνησε η έρευνα.

Εκπρόσωπος του Γραφείου Δημόσιας Υπηρεσίας δήλωσε ότι "η διαχείριση των περιπτώσεων κακής συμπεριφοράς θα γίνει σύμφωνα με τον ισχύοντα πειθαρχικό μηχανισμό". Την αποκάλυψη των δραστηριοτήτων των υπαλλήλων έκανε ειδικός εξοπλισμός που είχε τοποθετηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου