Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

Νέα μόδα στα κινητά με ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου

Ολοένα και περισσότεροι έφηβοι ανταλλάζουν προσωπικές τους φωτογραφίες σε άσεμνες πόζες μέσω κινητών τηλεφώνων, με αποτέλεσμα να εκτίθενται ανεπανόρθωτα και να γίνονται συχνά αντικείμενο κάθε λογής εκβιασμών, όπως προειδοποιεί σήμερα σε ανακοίνωση της η Αστυνομία και το Βρετανικό Κέντρο κατά της Παιδικής Εκμετάλλευσης και Ηλεκτρονικής Προστασίας (CEOP).


Η μόδα που διαδίδεται με ταχύτατους ρυθμούς και είναι γνωστή ως "sexting", λειτουργεί ως πηγή για ιστοσελίδες με πορνογραφικό περιεχόμενο, ιδιαίτερα σε sites που χρησιμοποιούν παιδεραστές, χωρίς φυσικά να το γνωρίζουν οι αποστολείς τους, τονίζει το Κέντρο.

"Δεχόμαστε ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό καταγγελιών από το κοινό, τόσο από παιδιά όσο και από γονείς, οι οποίοι ανησυχούν για τις επιπτώσεις αυτής της συμπεριφοράς", τονίζει η Helen Penn, επικεφαλής του τμήματος εκπαίδευσης του CEOP.
"Διαπιστώνουμε ότι ολοένα και περισσότερα έφηβοι φωτογραφίζονται σε σεξουαλικές στάσεις. με αποτέλεσμα. η φυσιολογική τάση των παιδιών προς την σεξουαλική αναζήτηση να μετατρέπεται σε κοινό κτήμα όλων", προσθέτει. «Η τεχνολογία των κινητών τηλεφώνων, του Bluetooth, της δημοσίευσης και διακίνησης φωτογραφιών με το κλικ ενός υπολογιστή διαδίδει ευρέως την πρακτική αυτή με απρόβλεπτες συνέπειες».

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία μεταξύ 2.000 εφήβων έδειξε ότι περισσότερο από το ένα τρίτο παιδιών ηλικίας 11 - 18 ετών έχουν λάβει τουλάχιστον ένα e-mail ή ηλεκτρονικό μήνυμα σεξουαλικού περιεχομένου, ενώ το 70% από αυτούς γνώριζαν ποιός ήταν ο αποστολέας.

Ειδικά οι κοπέλες αποδείχθηκαν πιο ευάλωτες σε τέτοιες καταστάσεις καθώς συνήθως πιέζονται από τα αγόρια τους να τραβήξουν και να μοιραστούν μαζί τους τέτοιες φωτογραφίες.
Τέλος, υπενθυμίζεται από το CEOP ότι αυτό που συχνά δε γίνεται αντιληπτό είναι ότι η κατοχή ή διακίνηση τέτοιου υλικού διώκεται ποινικά ανεξαρτήτως ηλικίας και ακόμη και εάν ο σχετικός νόμος δε ψηφίστηκε για να διώκει παιδιά θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τις ποινικές κυρώσεις στις οποίες εμπίπτουν οι πράξεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου